Pompoen smoothie

Pompoen smoothie, heerlijke herfst recepten.

Pompoen smoothie, ook in de herfst en winter is er nog heerlijk en regionaal eten. Waarom probeer je deze heerlijke smoothies niet, met allemaal een vleugje herfst.
Zeker tropisch fruit is gezond. Vanuit ecologisch oogpunt gebruik je voor je smoothies echter liever groenten en fruit die je vers van het veld of uit de boom kunt kopen in de boerderijwinkel om de hoek.

De herfst is het oogstseizoen en er is een grote keuze: appels, pruimen, peren en druiven zijn rijp en de noten vallen van de bomen. Veel voedingsmiddelen kunnen tot ver in de winter worden bewaard, zodat je nog steeds regionale wortelen, appels, peren of noten kunt krijgen. En last but not least, het is pompoentijd en pompoenseizoen.

Alle vier de smoothie recepten zijn te bereiden met een simpele blender en zijn dus ook geschikt voor beginners die (nog) geen krachtige blender hebben. Omdat groenten en fruit niet worden geschild, moet je de ingrediënten in biologische kwaliteit kopen, of bijzonder goed wassen.

Recepten pompoen smoothie

Wortel Peer Pompoen Recept

Deze smoothie glanst oranje als herfstbladeren, en de ingrediënten zijn typisch zijn voor herfst en winter. Hou er rekening mee dat niet elke pompoen rauw kan worden gegeten. Dus voordat je de pompoen van je keuze verwerkt tot een smoothie, test hem eerst. Als het bitter smaakt, bevat het giftige cucurbitacines en mag het niet worden gegeten. De meeste eetbare pompoenen zijn echter rassen die je met een gerust geweten rauw kunt gebruiken.

Deze feloranje pompoensmoothie is rijk aan carotenoïden.

Ingrediënten

150 Gram Hokkaido pompoen
150 Gram Worteltjes
1 Grote Peer
1 Eetlepel Geroosterde pompoenpitten
1 Theelepel Pompoenolie
Water of vers appelsap

Bereiding

  1. Voor deze pompoensmoothie moeten de peren, wortelen en pompoen in ongeveer gelijke hoeveelheden worden verwerkt, dus de hier vermelde hoeveelheden zijn slechts bedoeld als richtlijn. Bij sommige soorten pompoen kun je de schil eten.
  2. Maak de wortel schoon en snij de wortel en pompoen in stukjes. Verwijder de kern van de peer en hak hem met de schil grof in geschikte stukken.
  3. Wortel en pompoen kunnen met een beetje vloeistof gemakkelijk worden verwerkt tot een pompoensmoothie. Neem dus wat water of appelsap zodat je smoothie drinkbaar is en geen babyvoeding wordt om op te lepelen.
  4. Besprenkel de afgewerkte smoothie met pompoenpitolie of bestrooi met wat geroosterde pompoenpitten.

Zoete pompoen smoothie

Ingrediënten

1 Hokkaido pompoen
2 Bananen
400 Milliliter Kokosmelk
2 Eetlepels Kaneelpoeder
2 Eetlepels Geraspte nootmuskaat
1 Eetlepel Honing
1 Eetlepel Citroensap

Bereiding

  1. Verwarm 2 tot 3 liter water in een grote pan. Schil de pompoen, snijd in vieren, ontpit en snij in kleine stukjes. Voeg de pompoen aan het kokende water en laat het ongeveer 10 tot 12 minuten sudderen.Giet de pompoenstukjes af en doe ze in de keukenmachine of blender.
  2. Voeg de banaan, kokosmelk en specerijen toe en mix tot je een drinkbare vloeistof hebt. Als je de pompoen smoothie kouder wilt, voeg dan nog een paar ijsblokjes toe en vermaal ze.
  3. Breng de pompoen smoothie op smaak met een beetje honing en citroensap en serveer in 2 tot 3 grote glazen.

Eekhoorns favoriete smoothie met pompoen

Ingrediënten

2 Grote Appels
2 Grote Peren
Twee Handjes Gepelde hazelnoten
Sap van een citroen
Kaneelpoeder naar smaak
Water of appelsap

De kleur van de appel is hier niet van belang, net als het soort peer. Als je geen hele hazelnoten hebt, gebruik dan gemalen noten uit je voorraad bakingrediënten.

Bereiding

  1. Verwijder de kern van het gewassen fruit en snij het in stukken die je blender of staafmixer aankan.
  2. Besprenkel met het citroensap om te voorkomen dat je smoothie oxideert tot een onsmakelijke bruine kleur terwijl je hem klaarmaakt.
  3. Omdat de vrucht niet erg sappig is, moet je wat water of appelsap toevoegen. Met de nootjes voor een heerlijk smeuïge smoothie.

Paarse Venkel Bessen Smoothie

Het positieve effect van sommige stoffen in rode wijn op het cardiovasculaire systeem is duidelijk aangetoond in studies. Polyfenolen, antioxidanten, tannines, fytochemicaliën, ze hebben allemaal positieve effecten, niet alleen voor ons hart, maar ook tegen bepaalde ziekten.

Niet alleen rode wijn, maar ook rode druivensap bevat echter precies deze stoffen, aangezien de schil van de druiven ook wordt verwerkt tijdens de productie van het rode druivensap. Dus waarom wachten tot de druiven in wijn veranderen om de gezondheidsvoordelen te plukken?

Dit recept is ideaal voor iedereen die zich wil wagen aan smoothierecepten die ook groenten bevatten. 

Ingrediënten

1 Handvol Rode druiven
1 Kleine Venkelknol
2 Theelepels Zonnebloempitten
Handvol Blauwe bessen

Bereiding

  1. Doe het gewassen fruit in de blender en hak de schoongemaakte venkel fijn zodat je blender ook zijn lange vezels kan fijnhakken. Als je een staafmixer gebruikt, moeten de venkelstukjes vrij kleine schijfjes van 0,5 cm zijn, zodat het mes niet verstopt raakt.
  2. Meng fruit, groenten en een theelepel zonnebloempitten tot een glad sap dat je besprenkelt met de rest van de zaden om te serveren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven